Karrysuppe med kokosmælk
Ingredienser
3 små løg i skiver
1-2 porrrer i skiver
3-4 små bagekartofler i tern
3 gulerødder i skiver
3 fed hvidløg i skiver
en god håndfuld rosiner
2-3 spk sød mango chutney
østindisk karry
Varta churna (kan udelades)
eller pitta churne (kan udelades)
1 ds kokosmælk
1 tern grøntsagsboulion
olie
Kogte ris
Evt. nødder og frisk koriander
Fremgangsmåde
Rigeligt olie i en stor gryde
svits karry og vartha/pitta Churna og derefter løg, porrer og hvidløg til de bliver gyldne
tilsæt 1 dl kokosmælk og kog
løgne bløde
Mango chutney rosiner og resten
af grøntsagerne tilsættes Tilsæt derefter
resten af kokosmælken og 1/2 til 3/4
liter vand 2-3 bouliontern lad det koge
i 20 min.
Serveres med ris, nødder og evt. frisk koriander
Variation
Tilsæt evt. hvidkål, blegselleri, peberfrugt, jordskokker, kinakål, brocoli, eller æble.