Græsk moussaka
Ingredienser
450 g løg i ternIngredienser
2-3 auberginer i skiver
olivenolie
Til grønsagsblandingen:
1-2 hakkede løg
1-2 revet eller presset hvidløg
3 peberfrugter
1 ds hakkede tomater
1-2 tsk boullionpasta
1 tsk rosmarin
Til ostesovs:
5 spsk hvedemel
7 dl mælk
1 spk smør
1/2 tsk paprika
2 dl revet ost
salt
Fremgangsmåde
Auberginerne svitses ved svag varme og tages af
Grønsagsblanding:
svits løg og peberfrugt, tilsæt tomat
og boullionpasta. Smag til med rosmarin og salt
Ostesovs:
Smelt smøret i en gryde tilsæt lidt af mælken
og rør melet ud i tilsæt resten af mælken under
omrøring. tilsæt ost og smag til med salt
Læg aubergineskiver grønsagsblanding ostesovs
i ovnfast fad lagvis. Begynd med aubergineskiver
slut med ostesovs.
Gratineres ved 225 o i 20-25 minutter.
Serveres med flutes og salat
skift evt. en af peberfrugterne ud med champion
1 3/4 dl mælk
1/2 - 3/4 rasp
1/2 dl grahamsmel
1 1/2 tsk allehånde
2 tsk havsalt
4 æg
evt. krydderurter
Olivenolie
Fremgangsmåde
Steg løgne i olivenolie til de er klare. Pisk æggene let sammen i en skål og rør de øvrige ingredienser i. Tilsæt løgne og hæld i en smurt og raspet form.
Bages den ved 200 o i ca. 1 time.
Serveres evt. med kartofler og bearnaise sovs
Variation
Halvdelen af løgne kan udskiftes med hvidkål eller tilsæt lidt æble eller selleri