Samosas
Ingredienser
Dej:
200 g fuldkornshvedemel
2 spsk hvedemel
1/2 tsk salt
1/2 dl solsikkeolie
Fyld:
250 g kogte kartofler
1 spsk soya
1/4 tsk gurkemeje
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk hele spidskommen
1 1/2 tsk korianderfrø
1/2 sennepfrø
1/4 tsk cayennepeber
1/4 tsk reven ingefærrod
1 finthakket løg
1 fed revet el knust hvidløg
2 spsk citronsaft
salt
Fremgangsmåde
Kog kartoflerne møre
Hæld mel og olie i skål og ælt til det får en konsistens som grove krummer tilsæt lidt vand af gangen til dejen er fast og rul til en kugle. smør kuglen med olie og lad den hvile.
Hæld olie krydderier og løg en gryde og steg dem brune. sluk for varmen og mos kartoflerne let udi blandingen. Tilsæt citron og smag til med salt.
Foldes samosas enten i 16 trekanter eller 8 halvmåner
Hæld et par centimeter solsikkeolie i en pande med høj kant og steg dem i få minutter på hver side
Eller frituresteg i en rigtig frituregryde.
Serveres: evt sammen med en gratin. De er også særdeles gode kolde dagen efter i madpakken