Lasagne
Ingredienser til sovs
1 stort finthakket løg
2 revet gulerødder
1 revet squash
1 dåse flåede tomater
ketchup
Olivenolie
Paprika
Timian
Merian
Salt
Peber
1 pakke revet ost
Fremgangsmåde
løget svitses i olie til de begynder at få farve
tilsæt flåede tomater og derefter revet
squash og gulerod
smag til med ketchup, krydderier, salt og peber og
Lad det simre koge i min. 20 minutter
gerne i en time uden låg for at få en fastere lasagne
Det der gør sovsen fyldig er at grøntsagerne er revet og ikke bare hakket. I stedet for squash kan man bruge champignon som også rives og tilsættes efter løgne.
For at få mere smag kan man bruge tabasco eller tilsætte et presset hvidløg til sidst. Man kan også købe en del forskellige hot sauces som gir et godt kik hvis man putter en skefuld af det i eller svits evt. lidt rød peber sammen med løgne.
Ingredienser til bechamel sovs
50 gram smør
2 store spk mel
1 liter mælk ved hånden
Revet muskat
Salt
Fremgangsmåde
Smelt smøret langsomt i en gryde
Tag gryden af mens melet piskes i
når klumperne er rørt ud hældes lidt mælk
ved og sættes over varmen igen.
Rør konstant og hæld mælk ved så
længe at det bliver tykkere end den ønskede
konsistens og til sidst skal det koges et par min
under stadig omrøring.
smag til med salt og muskat
Læg fyldet i lag som beskrevet på pakken med lasagne plader
I stedet for at lave bechamel sovsen selv kan man købe en
karton morney sovs og rive lidt muskat henover når fyldet lægges sammen.
Serveres evt. med en rødbedesalat eller flutes som tilbehør